Dronningens Gråsten

dronningens GRÅSTEN

GRÅSTEN SLOT

Slotskirken & Slotshaven

Gråsten Slot er den danske kongefamilies sommer-residens. Besøg slotskirken eller gå en tur i den smukke slotshave, der grænser op til Gråstenskovene. 

Gråsten Slot kom for alvor på Danmarkskortet da DR programmet ”Dronningens Slotte,” rullede over de danske tv-skærme. Her udtrykker Hendes Majestæt sin kærlighed til slottet og Gråsten by, som for Dronningen betyder dansk sommer, når den er allerbedst.

Gråsten Slotskirke
Slotskirken er den eneste del af Gråsten Slot, som er åben for publikum.
I kirken afholdes gudstjenester, koncerter og andre kirkelige begivenheder. Se mere information om slotskirken her.

Gråsten Slotshave
Slotshaven er en engelsk inspireret landskabshave, der falder smukt og naturligt ind i det sønderjyske landskab. Forudsat at den kongelige familie ikke opholder sig på slottet, er slotshaven åben hver dag, året rundt. Særligt i sommerhalvåret kan man nyde de store rosen- og staudebede, der stråler i et væld af flotte farver.

Vagtskifte
Når Dronningen gæster Gråsten Slot om sommeren, kan man se vagtskifte på slotspladsen hver dag kl. 12.00. På fredage er der parade, hvor også Musikkorps og Tambourkorps er med. Alle dage starter optoget ved Det Gamle Palæ overfor Ahlmannsparken, hvor garderne spadserer igennem byen, forbi Torvet ca. kl. 11.45 – og videre ned mod slottet.