tirsdag07:00 - 17:00

Oplev området

DET GAMLE RÅDHUS ligger i naturskønne Gråsten, nær skov, strand og vand.
Byen har en god, central placering i forhold til aktiviteter i området, og med blot 15 minutter til Sønderborg,
20 minutter til Aabenraa og 25 minutter til Flensborg er der lagt i ovnen til en masse gode oplevelser.

Her kan De læse lidt om nogle af de seværdigheder og attraktioner, området byder på, og finde links til mere information.
 

Gråsten Slot
Få hundrede meter fra DET GAMLE RÅDHUS ligger Gråsten Slot; den danske kongefamilies sommerresidens. Besøg slotskirken eller gå en tur i den smukke slotshave, der grænser op til Gråstenskovene, og nyd udsigten over slotssøen. Haven er lukket, når de kongelige gæster slottet. Da kan man til gengæld se vagtskifte på slotspladsen, hver dag klokken 12, og på fredage er der parade, hvor Musikkorps og Tambourkorps indgår. 

Læs mere om Gråsten Slot her.

 

Gråstenskovene
Gråstenskovene dækker et areal på ca. 700 hektar, og er med det varierede landskab og historie nogle af Danmarks smukkeste skove. Skovene byder på mange oplevelser i form af et meget varieret plante- og dyreliv, mange fortidsminder, rene rislende bække samt moser og dejlige søer. Nyd en frisk gåtur på en af de fem vandreruter.

Læs mere om Gråstenskovene her.

 

Oldtimerløbet i Gråsten i maj
Hvert eneste år strømmer stolte ejere af motorhistoriske køretøjer og motorentusiaster til Oldtimerløbet i Gråsten. Arrangementet tiltrækker mere end 1000 køretøjer af forskellig slags, som pryder Oldtimerpladsen og Gråsten og omegns gader. Oldtimerløbet er en af byens store årlige begivenheder, som bestemt kan anbefales.

Læs mere om Oldtimerløbet her.

 

Cathrinesminde Teglværk
Cathrinesminde Teglværk på Broagerland er Museum Sønderjyllands afdeling for dansk teglværkshistorie og sønderjysk industrihistorie. Det ligger på et stort naturskønt område ned til Flensborg Fjord, hvor landskabet er præget af lergrave, æltemøller og udskibningssteder fra århundreders teglværksdrift. Cathrinesminde Teglværk blev i 2007 af Kulturarvsstyrelsen udnævnt til ét af 25 nationale industriminder. 

Læs mere om Cathrinesminde her.

 

Gendarmstien
Gendarmstien byder på 74 kilometer kystnær vandrerute, som er en af Danmarks smukkeste. Den strækker sig fra den dansk-tyske grænse ved Padborg over Kollund, Rinkenæs, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als. Ruten byder på varieret landskab, der byder på både et rigt dyre og planteliv og en hel unik historie. 

Læs mere om Gendarmstien her.


Badestrande
Vores nærområde byder på flere gode badestrande. Besøg blandt andet Alnor
strandpark, blot et par kilometer fra DET GAMLE RÅDHUS. Her er en hyggelig lille
strand, med tilstødende park og legeplads. Læs mere om Alnor strandpark her
 

Badeland og wellness
Nær DET GAMLE RÅDHUS byder Marina Fiskenæs på afslapning for både store og små.
Besøg det subtropiske badeland eller deres wellnessafdeling. Læs mere her.

 

Historiecenter Dybbøl Banke
På historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864.
Du bliver selv en del af dramaet og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag.

Læs mere om Dybbøl Banke og 1864 her.

 

Dybbøl Mølle
Dybbøl Mølle fremstår som det dansk-nationale symbol i grænselandet. Møllen og kornmagasinet er indrettet med udstillinger, der fortæller historien om Dybbøl som nationalt symbol og erindringssted for 2 nationer - Danmark og Tyskland.

Læs mere om Dybbøl Mølle her.

 

 

Sønderborg Slot
Sønderborg Slot er grundlagt som borg i første halvdel af 1200-tallet, samtidig med anlægget af købstaden Sønderborg. Slottet belyser Sønderjylland /Slesvigs historie fra middelalderen til nutiden, med særlig vægt på mødet mellem nationer, nationale tilhørsforhold, sprog og kultur i det dansk-tyske grænseland. 

Læs mere om Sønderborg Slot her

 


Ringridning
Ringridning er oprindelig en ridderturnering fra Middelalderen, hvor det var en populær underholdning for europæiske konge- og fyrstedømmer. Traditionen lever i bedste velgående i sønderjylland, hvor der hvert år afholdes en lang række store og små ringridderturneringer. Programmet omfatter om oftest også optog, musik, ringridderfrokost samt fest og dans. Ringridning er en sønderjysk oplevelse, som man ikke bør gå glip af, hvis man gæster landsdelen om sommeren.


Læs om ringridning i vores nærområde her:
Gråsten Ringridning        Sønderborg Ringridning        Aabenraa Ringridning
 

Sønderborg Revy
Sønderborg Revy har eksisteret siden 1982, og er en af de traditionelle danske sommerrevyer. 
Vi anbefaler at tage en tur i revyen. 

Læs mere om den og se spilletider her.

 

 

 

Oplevelsesparken Universe
I Universe på Nordals, står oplevelserne i kø.
Universe har et væld af forunderlige attraktioner, vilde aktiviteter og lærerige oplevelser.
Læs mere om oplevelser og events i Universe her.

 


Golf
Området byder på flere gode golfbaner. Få minutters kørsel fra DET GAMLE RÅDHUS 
ligger Benniksgaard Golf, som du kan læse mere om her. Sønderjyllands Golfklub i Tinglev skulle
også være et besøg værd for golfentusiaster. Læs mere her
 

Okseøerne
De to små øer på den danske side af Flensborg Fjord, ligger meget smukt. Man har kunne besøge Store Okseø med en lille færge, der desværre ikke længere er i drift. Øerne kan ses fra Sønderhav, mens man nyder en is eller andet godt, fra ”Annis Kiosk”, som ikke uden grund er en af Danmark mest kendte pølsevogne.

 

 

Frøslevlejren
Tæt ved grænsen til Tyskland finder man Frøslevlejren, der blev bygget som tysk interneringslejr i 1944, under den tyske besættelse af Danmark. Den er i dag en af Europas bedst bevarede tyske fangelejre. Flere tusinde danskere sad i lejen som det tyske sikkerhedspolitis fanger. Det var også i Frøslev, at de Hvide Busser først kom til Danmark. Der er gratis adgang til alle udstillinger.

Læs mere om Frøslevlejrens Museum her.

 

Padborg Park
Er man vild med motorsport, er Parborg Park et oplagt mål. Her kan man se billøb, eller selv prøvekøre en vogn med mange hestekræfter, på Danmarks længste racerbane. Læs mere om Padborg Park her.

 

Oplev Flensborg
Flensborg, der ligger 10 minutters kørsel fra Kruså og Padborg grænserne er altid et besøg værd. Byen byder på et bredt udvalg af butikker, restauranter og cafeer, og priserne er ofte lavere end i Danmark. Læs mere om oplevelser og shopping i Flensborg her.

Lige syd for grænserne ved Kruså og Padborg kan man også finde alle grænsebutikkerne.


Flere oplevelser i området, se bl.a. disse links:
Kultur Syd        Alsion Sønderborg        Visit Sønderborg        Visit Aabenraa

Tilmeld nyhedsbrev